JORDI MONTASELL

JORDI MONTASELL

Nascut l’any 1985 a Mataró, població on comença els seus estudis musicals de solfeig i piano a l’edat de 8 anys. Ja amb 17 anys inicia els estudis de trombó de vares i de seguida entra al Conservatori Municipal de Barcelona on cursa tot el Grau Mig amb el mestre Miquel Badia. Al mateix temps també estudia la carrera de  Magisteri Musical a la Universitat de Barcelona. Un cop acabat el Grau Mig, accedeix al Conservatori Superior de Música del Liceu, on cursarà els estudis de Grau Superior amb el mestre Gaspar Montesinos i on es llicencia l’any 2011. L’any 2010 és guardonat amb una Beca Erasmus i durant un curs té l’oportunitat d’estudiar al Royal Welsh College of Music de Cardiff amb el mestre de trombó Kevin Price, trombonista solista de la Royal Liverpool Philarmonic Orchestra.

També s’ha format musicalment en els cursos realitzats amb els Spanish Brass o al Festival Internacional de Música de València, així com master class amb Christian Lindbeg, Carlos Gil o Bruno Flahou.

Com a estudis i cursos posteriors de la graduació cal destacar el Postgrau de Jazz i Música Moderna amb el professor Victor Correa, el Curs de Direcció de Cobla i Agrupacions Musicals a càrrec del mestre Marcel Sabater o el Màster en Formació de Professorat per la Valencian International University, cursat l’any 2014.

Professionalment ha col·laborat amb les principals formacions orquestrals i cobles de Catalunya, com són l’Orquestra Simfoinica del Vallès, l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat, l’Orquestra Simfonova, la Cobla Sant Jordi, la Cobla Marinada, i així com en diferents estils de música, i també treballant amb grans directors com ara Antoni Ros Marbà, Josep Caballé, Salvador Brotons, Joan Albert Amargós o Manel Valdivieso.

Actualment compagina la feina de músic a La Principal de la Bisbal – Cobla Oficial de la Generalitat – amb la tasca de docent en diverses les escoles de música com a El Carreró de Mataró, Espai Musical Burriac d’Argentona i l’Escola de Músics JPC de Barcelona.