JOAN COT

unnamed

Nascut a Barcelona al 1985. Llicenciat en composició musical per la University College Falmouth (incorporating Dartington College of Arts) a Anglaterra, on es va formar en composició clàssica-contemporània i música experimental. Ha estudiat composició amb els professors Jim Aitchison i Christopher Best.

La seva experiència com a compositor inclou escriptura per música de cambra clàssica-contemporània, jazz, música per cinema, per spots, per circ, per dansa i per teatre. El seu perfil interpretatiu es concentra en la percussió i es intèrpret tant de jazz com de música clàssica-contemporània i orquestral. El seu instrument principal és el vibràfon.

Durant la seva jove carrera ha rebut varis premis i reconeixements, entre d’ells l’estrena del seu Quartet num. 2 per el quartet de corda Kreutzer Quartet (Regne Unit), el 2on premi en composició de la Lilburn Competition a l’Universitat de Otago (Nova Zelanda) o l’actuació i enregistrament per part del col·lectiu Redshift Music Society (Canada) de la seva peça Post-modal. Ha sigut artista en residència a L’Estruch de Sabadell i al Centre d’Art i Natura de Farrera, al Pirineu català.

Li interessa molt l’educació i treballa a diversos centre d’estudis musicals com a professor de percussió, solfeig, iniciacions i conjunt, sempre intentant fomentar la creativitat i la imaginació dels seus alumnes. Alhora dirigeix grups de percussió i ensembles varis de la ciutat de Mataró.

A l’Espai musical Burriac és mestre de percussió al projecte Banda Bufera d’Argentona.